Soort folie


Welke soorten folie zijn er..

In tegenstelling tot wat u misschien zou denken, is er veel verschil in kwaliteit van zelfklevende decoratiefolies. Naast de kwaliteitsverschillen van de verschillende foliemerken zijn er folies voor allerlei toepassingen.
Zo zijn er folies met een verwijderbare lijmlaag (de lijm blijft aan de folie zitten bij verwijdering van de folie) die worden gebruikt voor tijdelijke reclame (acties, bouwborden e.d.). De kleurechtheid van deze soort is meestal twee à drie jaar, de zogenaamde economy films.

Folies met een permanente lijmlaag gaan over het algemeen ook langer mee (5 tot 8 jaar). Dit zijn de zogenaamde intermediate films, ideaal voor reclameborden, raambelettering, en eenvoudige autobelettering (op rechte vlakken). De intermediate films zijn minder geschikt om op holle of bolle oppervlakken te gebruiken.

Super Cast films hebben de langste levensduur (10 tot 12 jaar voor de kleuren, 6 jaar voor de metallics) en zijn geschikt voor geprofileerde ondergronden (hol en bol).

Daarnaast zijn er verschillende kwaliteiten reflecterende, fluorescerende, translucente (lichtdoorlatende, voor lichtbakken) en transparante folies.

Het spreekt voor zich dat er prijsverschil zit in deze verschillende types folie. De tweejaren of economy films zijn stukken goedkoper dan de super cast films.

Vraag daarom bij de offerte naar de soort folie en wat de garantietermijn is.